Retete traditionale din Franta
Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !
Retete sofisticate frantuzesti
Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.
Supa de rosii cu mazare si carnat afumat
Postat de: ctlinaIntr-o oala incalziti uleiul si puneti la prajit carnatul taiat rondele fine. Adaugati ceapa tocata si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna. Puneti mazarea si gatiti... Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie
Postat de: ctlinaSpalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le en 2. Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt. Puneti-le la... Citeste continuarea
Desert prajitura Extrem de ciocolata
Postat de: ctlinaTopiti ciocolata cu laptele la bain-marie. Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Frecati crema de mascarpone, adaugati... Citeste continuarea
Winter soup-supa de iarna
Postat de: mihaelar63Carnea de cocos se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare . Spalati si taiati mai marunt tija de telina si prazul verde . Decongelati mixul de legume de iarna la... Citeste continuarea
Desert choux a la creme
Postat de: ioana_lupuPreparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este... Citeste continuarea
Chifle cu iaurt grecesc si lapte
Postat de: mihaelar63Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele... Citeste continuarea
Salata de avocado, mar si hering marinat
Postat de: ctlinaCojiți și tocați marunt ceapa salota. Spălați și uscați mărul. Tăiați-l în patru, îndepărtați inima și semințele. Cojiți avocado-ul , scoateti... Citeste continuarea
Supa crema de conopida
Postat de: ctlinaCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Conopida se curată și se desface in buchetele potrivite. Punem la calit in unt ceapa si usturoiul. Adaugam conopida si varsam apa... Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)
Postat de: ctlinaPregatiti inainte piureul de dovleac. Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe... Citeste continuarea
Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac
Postat de: ctlinaCuratati coaja dovleacului si-ndepartati semintele. Taiati-l bucati. Curatati cartofii si morcovul si taiati-i bucati. Spalati si curatati restul de legume. Puneti intr-o oala... Citeste continuarea
Muschiulet de vitel cu piper rosu si salvie
Postat de: mihaelar63Carnea de vitel se portioneaza in felii nu foarte subtiri . Carnea se pune la prajit in uleiul amestecat cu unt . Usturoiul se curata ,se taie si se pune peste... Citeste continuarea
Desert tort Buturuga de Craciun
Postat de: eumimiMixam albusurile spuma cu zaharul. Peste albusuri adaugam galbenusurile, apoi faina si incorporam usor cu o paleta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15... Citeste continuarea
Dovleac gratinat cu alune si parmezan
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180 °C. Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati dovleacul felii si... Citeste continuarea
Snitel de pui si spanac cu pesto
Postat de: mihaelar63Pieptul de pui se feliaza si se bate usor . Bucatile de carne se sareaza , se pipareaza si se ung cu jumatate din cantitatea de pesto . Dati bucatile de pui prin faina , ou si... Citeste continuarea
Salata cu ciuperci si carne de vacuta -fara maioneza
Postat de: mihaelar63Intr-un bol incapator se prepara dressingul din iaurt, mustar. ulei, hrean si pudra de curcuma .Amestecati . Pudra de curcuma da dressingului o culoare frumoasa parca ai... Citeste continuarea
Salata de vita cu porumb, fara maioneza
Postat de: mihaelar63Carnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de... Citeste continuarea
Dovleac spaghetti la cuptor
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur. Scoateti semintele cu o lingura. Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu... Citeste continuarea
Pastrav curcubeu picant -crocant
Postat de: mihaelar63Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti . Se sareaza... Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu pate de ficat de pui
Postat de: mihaelar63Ficateii si pieptul taiat cuburi se pune sa se caleasca in ulei . Se stinge cu brandy. Se pune untul la topit. Puneti acum la sotat ceapa si usturoiul tocate marunt .... Citeste continuarea
Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel
Postat de: mihaelar63Carnea de vitel se taie cuburi. Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele . Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit... Citeste continuarea
Salata cu carne si broccoli
Postat de: mihaelar63Broccoli se fierbe in apa clocotinda, sarata, timp de 4 minute. Se scoate cu o paleta in apa foarte rece, pentru a-si pastra culoarea vie. Preparati un sos -dresing prin amestecare... Citeste continuarea
Desert biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat
Postat de: eumimiMixam untul moale cu zaharul pudra timp de 2-3 minute. Adaugam albusurile de ou si mai mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina si esenta si amestecam cu o spatula. Cu un pos subtire sau... Citeste continuarea
Desert tarta cu fructe de padure (fara gluten si low-carb)
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 150°C. Ungeti cu unt o forma de cuptor - 20/20 cm. Amestecati 1 lingura din pudra de migdale cu fructele congelate. Amestecati restul de pudra de migdale cu... Citeste continuarea
Desert cu unt din mere si unt de arahide
Postat de: ctlinaCuratati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu scotisoara si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet.... Citeste continuarea
Confit de canard -pulpe de rata confiate
Postat de: mihaelar63Pulpele de rata se curata si se spala bine. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la... Citeste continuarea
Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb)
Postat de: ctlinaAmestecati faina de cocos, pudra de migdale si de nuci de caju cu praful de copt si sarea. Bateti ouale intregi la robot cu 'zaharul' timp de 5 minute. Incorporati treptat amestecul sec... Citeste continuarea
Mancare de varza cu carnati
Postat de: ctlinaSpalati si curatati legumele. Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt. Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Reveniti carnatii pe toate partile.... Citeste continuarea
Unt din pere cu nuci de caju
Postat de: ctlinaCuratati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu vanilia si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet.... Citeste continuarea
Scoici Saint Jacques cu pasta de curry verde
Postat de: ctlinaCuratati si tocati marunt usturoiul. Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques daca sunt proaspete. Daca sunt congelate, lasati-le sa decongeleze. Uscati-le cu un prosop... Citeste continuarea
Pere la cuptor umplute cu branza Roquefort si nuci
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Curatati perele, taiati-le in 2 si scoateti cotorul cu samburi din mijlocul lor. Amestecati branza Roquefort cu nucile curatate si maruntite. Umpleti 2... Citeste continuarea
Cocosel cu andive la cuptor
Postat de: ctlinaCuratati si tocati marunt usturoiul. Amestecati uleiul cu concentratul de rosii si usturoiul. Ungeti bine cocoselul cu pasta obtinuta. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Se... Citeste continuarea
Desert tarta cu prune
Postat de: RODIMURDin: făină, unt, sare, zahăr, vanilie și ou se face un aluat fraged pentru tarte. După ce se încorporează toate ingredientele, iar aluatul este elastic, omogen și nelipicios se pune... Citeste continuarea
Desert muffins cu prune
Postat de: RODIMURSe spală prunele, se șterg de apă și se despică atent, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită ca să se scoată sâmburii. Se amestecă ingredientele solide: făina, praful de... Citeste continuarea
Piept de rata cu mazare verde
Postat de: mihaelar63Pieptul de rata se trece prin jet de apa rece si apoi se tamponeaza cu servet de hartie sa fie absorbita umiditatea. Condimentati carnea cu sare si piper pe ambele parti.... Citeste continuarea
Desert clafoutis cu prune
Postat de: lucy2002Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam... Citeste continuarea
Pasta de ton, avocado si iaurt de capra
Postat de: ctlinaPuneti toate ingredientele in bolul unui mixer si mixati impreuna. Este destul de lichid, daca-l doriti mai gros puneti iaurtul treptat. Verificati de sare si condimentati dupa gust.... Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu andive si sunca
Postat de: ctlinaSe indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andiva. Tocati andiva marunt. Bateti bine ouale cu branza cremoasa, adaugati piper. Intr-o tigaie de teflon puneti sunca... Citeste continuarea
Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar
Postat de: ctlinaIntr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata. Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi. Laisati sa se raceasca si presati totul cu o... Citeste continuarea
Desert inghetata rapida caise -cocos
Postat de: ctlinaSpalati si curatati de samburi caisele. Taiati-le bucatele mici si puneti-le la congelator timp de 3 h minimum sau o noapte. Puneti la rece si laptele de cocos. Cand caisele sunt bine... Citeste continuarea
Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez
Postat de: ctlinaCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio. Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si... Citeste continuarea