Retete traditionale din Franta
Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !
Retete sofisticate frantuzesti
Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.
Bezele de casa rasucite si colorate
Postat de: AndreeaGiurgea14Bate albusurile bine impreuna cu zaharul folosind un mixer. Zaharul se adauga treptat in timp ce bati albusurile. Este la fel de important sa adaugi si putin otet sau zeama de lamaie, pentru ca... Citeste continuarea
Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate
Postat de: BurceaVasilica71Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga sucul de portocale, coaja rasa de portocale,... Citeste continuarea
Bagheta pufoasa si delicioasa
Postat de: gatiticusporIntr-un pahar adaugati drojdia peste care turnati cam 50 ml de apa calduta si amestecati pana ce drojdia s-a dizolvat. Intr-un castron incapator puneti faina, apoi adaugati drojdia, restul... Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu mere caramelizate
Postat de: BurceaVasilica71Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste... Citeste continuarea
Supa crema de cartofi cu bacon afumat
Postat de: BurceaVasilica71Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa ce fierb cartofii, se adauga smantana si se... Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu merisoare
Postat de: BurceaVasilica71Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa... Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi
Postat de: ctlinaSpalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele. Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un... Citeste continuarea
Salata de rosii, mozzarella si avocado
Postat de: ctlinaAmestecati uleiul cu zeama de lamaie si cu otetul. Adaugati usturoiul tocat, sare, piper si cimbru uscat. Amestecati bine. Taiati rosia si mozarella in cuburi. La fel si pulpa de avocado si... Citeste continuarea
Desert waffle cu zmeura si cocos (fara faina)
Postat de: ctlinaIncalziti untul la cuptorul micro onde timp de 15 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, sarea, bicarbonatul si oul. Amestecati bine. Puneti indulcitorul,... Citeste continuarea
Desert budinca cu mere si ciocolata
Postat de: ctlinaBateti ouale intregi bine cu zaharul timp de 5 minute. Adaugati faina si apoi treptat laptele continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati merele si... Citeste continuarea
Clafoutis cu fructe de padure la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital
Postat de: AndreeaGiurgea14Magia culinara incepe si se desfasoara astfel: Pune hartie de copt in vasul de ceramica de care slow cookerul Crock-Pot 4.7L dispune ( iata cum tai hartia de copt in forma perfect... Citeste continuarea
Salata de ridichi cu branza cremoasa de vaci
Postat de: ctlinaAmestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu crema 'tarama', sare si piper. Curatati oul de coaja si tocati-l marunt. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri.... Citeste continuarea
Peste alb cu crema de dovlecei
Postat de: ctlinaSpalati, curatati si taiati in rondele dovleceii. Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita. Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare. Acoperiti si... Citeste continuarea
Obraji de porc in sos de cidru
Postat de: ctlinaCuratati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Dati obrajorii de porc prin faina. Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o... Citeste continuarea
Desert tarta normanda cu mere
Postat de: RODIMURSe face un aluat pentru tarte din: făină, 1 ou, 100 grame de unt rece și zahăr pudră. Se întinde o foaie de aluat, se pune în tava pentru tarte și se înțeapă. Se acoperă... Citeste continuarea
Desert trandafirasi in foietaj
Postat de: RODIMURSe aleg mere frumoase, fără defecte, se spală bine, se șterg cu un prosop curat și fiecare măr se taie în două bucăți. Se îndepărtează sâmburii și fiecare jumătate... Citeste continuarea
Desert cheesecake rapid cu branza de vaci si lamaie (fara coacere)
Postat de: ctlinaPregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar. Mixati biscuitii si topiti untul.... Citeste continuarea
Scoici St Jacques cu praz si clementine
Postat de: ctlinaCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa. Puneti prazul si sotati... Citeste continuarea
Aperitiv castravete cu salata de vinete si carnat la cuptor cu feta
Postat de: ctlinaTaiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati... Citeste continuarea
Aperitiv saratele rapide din chec sarat
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Puteti hidrata rosiile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. N-am avut nevoie, aveam un pachet nou si erau suficient de moi. Intr-un castron... Citeste continuarea
Picior de miel confiat, cu condimente
Postat de: ctlinaCuratati si spalati legumele. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele. Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea. Intr-o cocota pentru cuptor... Citeste continuarea
Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor
Postat de: ctlinaCuratati si spalati legumele. Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor. Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat. Acoperiti vasul cu... Citeste continuarea
Tocanita picanta de vitel la slow cooker Crock-Pot, cu cus-cus
Postat de: mihaelar63Carnea de vitel se spala si se taie cuburi. Legumele se curata si se spala. Maruntiti legumele. Nu este important ca sa taiati perfect la fierbere indelungata , ele se vor... Citeste continuarea
Piept de rata cu portocale si spanac
Postat de: mihaelar63Pieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea . Carnea se sareaza se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala .... Citeste continuarea
Desert vafe brownies / Gaufres de casa cu ciocolata
Postat de: ctlinaTopiti ciocolata la bain-marie. Frecati zaharul cu untul moale, adaugati ouale treptat si ciocolata topita racita. Adaugati cacaoa , faina si sarea si amestecati bine. Se incalzeste... Citeste continuarea
Dulceata din ceapa rosie si galbena
Postat de: panacrisCeapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala. Intr-un vas cu fundul gros... Citeste continuarea
Conopida cu branza albastra si fistic
Postat de: panacrisConopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe... Citeste continuarea
Desert Petit Gateau
Postat de: cristeena20Acest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte. Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde... Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: elucubratiiculinareCeapa se taie fideluta. Usturoiul se toaca marunt. Se curata de coaja dovlecelul si vanata. Dovlecelul si vanata se taie felii, rosiile se taie cubulete. Ardeii se curata de seminte si... Citeste continuarea
Desert La Galette des Rois - Placinta Regilor
Postat de: RODIMURPentru cremă, se amestecă untul moale cu zahărul pudră și pudra (făina) de migdale, după care se încorporează pe rând cele două ouă și se omogenizează compoziția. Se... Citeste continuarea
Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures
Postat de: ctlinaSpalati bine spanacul. Curatati usturoiul. Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure. Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati. Scurgeti-i... Citeste continuarea
Spanac cu oua si sos de rosii
Postat de: ctlinaTaiati sunca bucatele si puneti-o la prajit intr-o tigaie de teflon. Adaugati spanacul spalat si taiat marunt. Reveniti-l 2-3 minute, varsati sosul de rosii si adaugati 10 cl de apa.... Citeste continuarea
Piept de porc cu fasole boabe
Postat de: ctlinaIntr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat. Fierbeti... Citeste continuarea
Desert prajitura/Budinca cu mere - Milassou
Postat de: ctlinaAmestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte. Puneti la fiert restul de lapte cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat... Citeste continuarea
Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot
Postat de: KsenyaCarnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place.... Citeste continuarea
Clătite cu bere
Postat de: ctlinaPunem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului. Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea. Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati.... Citeste continuarea
Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca
Postat de: ctlinaVarsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita... Citeste continuarea
Desert briose cu fulgi de ciocolata
Postat de: aromearomate1Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Într-un bol puneți zaharul cu untul tăiat cubulețe și mixați 3 min, după care adaugați ouăle pe rand, unul cate unul... Citeste continuarea
Desert clatite Choco Kebab
Postat de: RODIMURPentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, bicarbonatul și coaja răzuită de lime. Se adaugă apoi cele două ouă, untul și laptele... Citeste continuarea
Scoici Saint Jacques cu andive si portocala
Postat de: ctlinaSe indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de... Citeste continuarea