Retete culinare din Franta

Retete traditionale din Franta

Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !


Retete sofisticate frantuzesti

Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.

Bezele de casa rasucite si colorate

Postat de: AndreeaGiurgea14

Bate albusurile bine impreuna cu zaharul folosind un mixer. Zaharul se adauga treptat in timp ce bati albusurile. Este la fel de important sa adaugi si putin otet sau zeama de lamaie, pentru ca... Citeste continuarea

Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate

Postat de: BurceaVasilica71

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga sucul de portocale, coaja rasa de portocale,... Citeste continuarea

Bagheta pufoasa si delicioasa

Postat de: gatiticuspor

  Intr-un pahar adaugati drojdia peste care turnati cam 50 ml de apa calduta si amestecati pana ce drojdia s-a dizolvat. Intr-un castron incapator puneti faina, apoi adaugati drojdia, restul... Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu mere caramelizate

Postat de: BurceaVasilica71

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste... Citeste continuarea

Supa crema de cartofi cu bacon afumat

Postat de: BurceaVasilica71

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa   si putina sare. Dupa ce fierb cartofii, se adauga smantana si se... Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu merisoare

Postat de: BurceaVasilica71

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa... Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi

Postat de: ctlina

Spalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele. Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un... Citeste continuarea

Salata de rosii, mozzarella si avocado

Postat de: ctlina

Amestecati uleiul cu zeama de lamaie si cu otetul. Adaugati usturoiul tocat, sare, piper si cimbru uscat. Amestecati bine. Taiati rosia si mozarella in cuburi. La fel si pulpa de avocado si... Citeste continuarea

Desert waffle cu zmeura si cocos (fara faina)

Postat de: ctlina

Incalziti untul la cuptorul micro onde timp de 15 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, sarea, bicarbonatul si oul. Amestecati bine. Puneti indulcitorul,... Citeste continuarea

Desert budinca cu mere si ciocolata

Postat de: ctlina

Bateti ouale intregi bine cu zaharul timp de 5 minute. Adaugati faina si apoi treptat laptele continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la  180°C. Curatati merele si... Citeste continuarea

Clafoutis cu fructe de padure la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital

Postat de: AndreeaGiurgea14

Magia culinara incepe si se desfasoara astfel: Pune hartie de copt in vasul de ceramica de care slow cookerul Crock-Pot 4.7L dispune ( iata cum tai hartia de copt in forma perfect... Citeste continuarea

Salata de ridichi cu branza cremoasa de vaci

Postat de: ctlina

  Amestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu crema 'tarama', sare si piper. Curatati oul de coaja si tocati-l marunt. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri.... Citeste continuarea

Peste alb cu crema de dovlecei

Postat de: ctlina

Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii. Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita. Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare. Acoperiti si... Citeste continuarea

Obraji de porc in sos de cidru

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Dati obrajorii de porc prin faina. Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o... Citeste continuarea

Desert tarta normanda cu mere

Postat de: RODIMUR

Se face un aluat pentru tarte din: făină, 1 ou, 100 grame de unt rece și zahăr pudră. Se întinde o foaie de aluat, se pune în tava pentru tarte și se înțeapă. Se acoperă... Citeste continuarea

Desert trandafirasi in foietaj

Postat de: RODIMUR

Se aleg mere frumoase, fără defecte, se spală bine, se șterg cu un prosop curat și fiecare măr se taie în două bucăți. Se îndepărtează sâmburii și fiecare jumătate... Citeste continuarea

Desert cheesecake rapid cu branza de vaci si lamaie (fara coacere)

Postat de: ctlina

Pregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar. Mixati biscuitii si topiti untul.... Citeste continuarea

Scoici St Jacques cu praz si clementine

Postat de: ctlina

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa. Puneti prazul si sotati... Citeste continuarea

Aperitiv castravete cu salata de vinete si carnat la cuptor cu feta

Postat de: ctlina

Taiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati... Citeste continuarea

Aperitiv saratele rapide din chec sarat

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Puteti hidrata rosiile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. N-am avut nevoie, aveam un pachet nou si erau suficient de moi. Intr-un castron... Citeste continuarea

Picior de miel confiat, cu condimente

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele. Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea. Intr-o cocota pentru cuptor... Citeste continuarea

Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor. Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat. Acoperiti vasul cu... Citeste continuarea

Tocanita picanta de vitel la slow cooker Crock-Pot, cu cus-cus

Postat de: mihaelar63

Carnea de vitel se spala si se taie cuburi. Legumele se curata si se spala. Maruntiti legumele. Nu este important ca sa taiati perfect la fierbere indelungata , ele se vor... Citeste continuarea

Piept de rata cu portocale si spanac

Postat de: mihaelar63

Pieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea . Carnea se sareaza  se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala .... Citeste continuarea

Desert vafe brownies / Gaufres de casa cu ciocolata

Postat de: ctlina

Topiti ciocolata la bain-marie. Frecati zaharul cu untul moale, adaugati ouale treptat si ciocolata topita racita. Adaugati cacaoa , faina si sarea si amestecati bine. Se incalzeste... Citeste continuarea

Dulceata din ceapa rosie si galbena

Postat de: panacris

Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala. Intr-un vas cu fundul gros... Citeste continuarea

Conopida cu branza albastra si fistic

Postat de: panacris

Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe... Citeste continuarea

Desert Petit Gateau

Postat de: cristeena20

Acest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte.  Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde... Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de: elucubratiiculinare

Ceapa se taie fideluta. Usturoiul se toaca marunt. Se curata de coaja  dovlecelul si vanata. Dovlecelul si vanata se taie felii, rosiile se taie cubulete. Ardeii se curata de seminte si... Citeste continuarea

Desert La Galette des Rois - Placinta Regilor

Postat de: RODIMUR

Pentru cremă, se amestecă untul moale cu zahărul pudră și pudra (făina) de migdale, după care se încorporează pe rând cele două ouă și se omogenizează compoziția. Se... Citeste continuarea

Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures

Postat de: ctlina

Spalati bine spanacul. Curatati usturoiul. Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure. Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati. Scurgeti-i... Citeste continuarea

Spanac cu oua si sos de rosii

Postat de: ctlina

Taiati sunca bucatele si puneti-o la prajit intr-o tigaie de teflon. Adaugati spanacul spalat si taiat marunt. Reveniti-l  2-3 minute, varsati sosul de rosii si adaugati 10 cl de apa.... Citeste continuarea

Piept de porc cu fasole boabe

Postat de: ctlina

Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat. Fierbeti... Citeste continuarea

Desert prajitura/Budinca cu mere - Milassou

Postat de: ctlina

Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte. Puneti la fiert restul de lapte cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat... Citeste continuarea

Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Ksenya

Carnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place.... Citeste continuarea

Clătite cu bere

Postat de: ctlina

Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului. Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea. Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati.... Citeste continuarea

Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca

Postat de: ctlina

Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita... Citeste continuarea

Desert briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: aromearomate1

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Într-un bol puneți zaharul cu untul tăiat cubulețe și mixați 3 min, după care adaugați ouăle pe rand, unul cate unul... Citeste continuarea

Desert clatite Choco Kebab

Postat de: RODIMUR

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, bicarbonatul și coaja răzuită de lime. Se adaugă apoi cele două ouă, untul și laptele... Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu andive si portocala

Postat de: ctlina

 Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]