Chinezoaica

de deliciousflavours in Prajituri, 23 Mar 2012 | 27861 vizualizari

 

Buna dimineata dragi bucatarasi, va invit la o feiuta de chinezoaica si va doresc un weekend cat mai frumos! :**

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 200 gr unt/margarina
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr nuca macinata
  • 6 albusuri
  • Ingrediente pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar prah
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 50 ml frisca
  • 150 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinezoaica:

Mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt, de asemenea adaugam si nuca macinata. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si incorporam treptat in compozitia cu unt. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit.

Galbenusurile le mixam cu zaharul praf si zaharul vanilat pana devine ca o spuma si se deschide la culoare.

Cand blatul este aproape gata, turnam crema, o nivelam uniform si dam din nou la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute, pana se intareste crema (ca o bezea). Dupa acest timp stingem focul si mai lasam 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Apoi scoatem si lasam sa se raceasca complet.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste crema racita si dam la rece pana se intareste si glazura.

Cand portionam este bine sa folosim un cutit foarte bine ascutit si putin umezit in apa calduta.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Noapte venetiana"