Ciocolata de casa cu lapte condensat

de Brindusa in Prajituri, 22 Dec 2011 | 15272 vizualizari

 

De multe ori am incercat sa fac ciocolata de casa, dar pentru ca laptele praf nu era bun nu s-a intarit. Am cautat mult o reteta care sa se fac fara lapte praf, pana cand am ajuns pe site-ul Joy of baking. Acolo gasiti tot felul de dulciuri, inclusiv ciocolata cu lapte condensat. Care a iesit (conform spuselor sotului meu, mare mancator de ciocolata): Mai buna decat Milka. Cu alte cuvinte merita sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 400 ciocolata neagra, de 55 %
  • 400 ml lapte condensat 
  • 20 g unt
  • 300g mix de alune (migdale, fistic, alune de padure)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu lapte condensat:

Prajeste uscat alunele, in cuptor.

Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile.

Amesteca ciocolata, laptele condensat si untul. Topeste-le la baia de aburi, la foc mediu, incet, ca sa nu se taie. Amesteca din cand in cand.

Cand totul e topit, amesteca inauntru alunele (poti pune si 1/2 lingurita de piper verde macinat daca vrei sa fie spicy).

Toarna ciocolata in tavita si lasa-o sa se intareasca la temperatura camerei.

Tai-o bucati cu un cutit ascutit.

Ciocolata se poate pastra in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa (raw vegan)