Desert prajitura Ochiuri de oua

de alinutza2018 in Prajituri, 3 Iun 2020 | 3042 vizualizari

 

Pe mine m-a cucerit in primul rand aspectul acestei prajituri. Gustul a fost doar bonus. Sper sa va cucereasca si pe voi aceasta prajitura

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 g margarina la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 g crema de branza
  • 2 pliculete gelatina transparenta
  • un borcan copot de caise
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Ochiuri de oua:

Se incinge cuptorul la 180 g C.

Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs.

Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se formeze crusta. 

Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se transfera pe o tava cu folie de copt sau unsa cu margarina. Nu va speriati ca e strat subtire de aluat, creste in cuptor. Se coace timp de 15 min, apoi se lasa la racit.

Budinca rece se amesteca cu crema de branza. Se intinde un strat uniform peste blat si se mai da pentru 15 min la cuptor. 

Caisele se asaza peste crema si se acopera cu gelatina facuta dupa instructiunile de pe plic. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ochiuri de oua" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lemon cake glazurat