Friptura de miel

de anca_rm in Oaie, 12 Mai 2021 | 2385 vizualizari

 

O friptura de miel delicosa si aromata. Carnea am tinuta 24 ore in marinada si a devenit minunata alaturi de amestec de legume facute la aburi si sparanghel gatit pe gratar cu putin ulei de masline ." retete pascale"

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel (1,5kg )
  • 250 ml vin alb demisec
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • leustean
  • Extra:
  • o punga pentru vid , sau o punga care se poate inchide foarte bine
  • o bucata folie aluminiu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Intr-un vas mic (500ml) punem ingredientele pentru marinada : sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie, vinul alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat si am lasat cateva frunze intregi pe care le-am batut putin cu muchia cutitului pentru a elibera aroma.

Amestecam totul pana cand se dizolva sarea.

Eu am folosit pulpa superioara din spate pe care am curatat-o de grasime. Am pus pulpa in punga si peste ea am turnat marinada. Am inchis punga foarte bine si am distribuit marinada pe toata suprafata carnii,i-am facut un masaj strasnic. In urmatoarele 24 de ore carnea va sta in frigider. Din cand in cand mai trebuie rasucita punga ca marinata sa ajunga pe toata  bucata de carne.

Dupa ce carnea s-a odihnit o scoatem din punga si o prajim pe toate partile pana se rumeneste intr-o tigaie sau tava care se poate introduce in cuptor.

Cand carnea este rumenita frumos o acoperim cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 200 grade pentru o ora. Timpul de coacere depinde si de cat de mare este bucata de carne si de cat de facuta va place sa o serviti (mai facuta sau mai in sange) .

Noi am servit carnea alaturi de amestec de legume gatite la aburi si stropite cu putin ulei de struguri si de sparanghel gatit pe gratar.

 Va dorim pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel in stil marocan