Krem a la Krem dubla

de Dea_Dea in Prajituri, 7 Mai 2014 | 24657 vizualizari

 

A avut un mare succes!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri de Creme Ole de vanilie de la Dr.Oetker
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom Dr.Oetker
  • GLAZURA:
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • esenta de rom Dr.Oetker.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem dubla:

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema : Punem intr-un castron inalt laptele cu frisca lichida, peste adaugam plicurile de crema si mixam bine..

Sirop: Se dizolva zaharul  in apa si se adauga esenta de rom

Glazura: Ciocolata o rupem bucati si adaugam celelalte ingrediente. Le punem pe abur sa se omogenizeze si lasam la racorit.

ASAMBLARE: 

Blatul se taie in doua. Insiropam o parte de blat , punem jumatate de crema, cealalta jumatate de blat , crema iar la final glazuram

TIPS-URI

1

Se poate pune coniac in glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem dubla" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem