Lasagna cu vită și ciuperci

de Rita Ilies in Lasagna, 28 Mar 2015 | 3898 vizualizari

 

Am aflat, povestind cu unii și cu alții, că denumirea acestui preparat ar avea origini grecești; vasul în care se pregătește, numindu-se la ei ”lasagnum”.

Alții spun că denumirea acestui preparat vine tot din greacă, dar de la niște fâșii de aluat numite ”laganon”.

Oricum ar fi, cert este că Lasagna a ajuns până în Anglia, unde a fost pentru prima dată publicată într-o carte de bucate, de-atunci făcându-se cunoscută peste tot în lume.

Eu v-am adus Lasagna cu ciuperci și carne de vită, o combinație excelentă peste care am presărat puțin cașcaval afumat care-i dă o savoare inedită.

 

INGREDIENTE

  • 12 foi uscate de lasagna
  • 300 g carne tocată de vită
  • 250 g ciuperci
  • un morcov potrivit
  • două cepe
  • 20 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 ml iaurt
  • 4 linguri cu amidon de porumb
  • o linguriță cu nucșoară măcinată
  • 4 frunze de busuioc mărunțite
  • sare de mare și piper verde
  • unt pentru uns tava
  • ulei de măsline ( opțional )
  • 100 g cașcaval afumat
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vită și ciuperci:

Am pus intr-o tigaie untul impreuna cu legumele curațate și marunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apa, astfel nu va fi nevoie de adaos de lichide iar legumele se vor cali in suc propriu devenind mai savuroase. Dupa aproximativ 10 minute am adaugat condimentele și carnea de vita tocata.

Intre timp am amestecat laptele fierbinte, iaurtul și amidonul impreuna cu puțina sare și piper. Foile de lasagna le-am hidratat cca. 10 minute in apa rece ( foile de lasagna sunt foarte casante iar pentru a le putea manevra mai ușor și pentru a obține un preparat aspectuos este indicat sa le hidratam in prealabil ).

Se pot hidrata și in lapte rece.

Am uns cu unt o tava clasica din sticla termorezistenta ( poate fi și ceramica ) și am așezat 4 foi de Lasagna. Am imparțit cantitatea de umplutura in doua, jumatate din aceasta așezand-o pe toata suprafața tavii.

Am așezat al doilea strat de foi, apoi din nou umplutura iar la final cel de-al trei-lea strat de foi.

Am scufundat totul in laptele pregatit in prealabil și am dat totul la cuptor preț de 30 de minute. Am incins cuptorul din timp pentru ca, mai apoi, preparatul trebuie gatit la o temperatura de 50-60 de grade.

Dupa acest timp am scos Lasagna din cuptor și am razuit cașcavalul deasupra.

Se servește calda iar un pahar de vin roșu demidulce poate satisface toate cerințele unei Lasagna cu carne proaspata de vita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vită și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

04.04.2015, 18:28

ce buna e

Carmen_g 1

08.04.2015, 12:15

Ce faina e! Tre' s-o incerc si eu

Rita Ilies 1

08.04.2015, 14:20

Încearc-o! E super bună!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata