Musuroi de cartita cu capsune

de _Alina_ in Prajituri, 17 Sep 2013 | 6915 vizualizari

 

Dragilor am revenit la "butoane"! Si nu era sa vin cu mana goala, asa ca v-am adus o versiune racoritoare si delicioasa a acestei prajiturici celebre.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua mari (xxl)
  • 12 lg cu varf zahar tos
  • 6 lg cu varf faina
  • 50 g cacao
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
  • optional 1 lgt rasa praf de copt

Crema

  • 280 g capsune congelate
  • 2 lg cu varf zahar tos
  • 280 g marshmallows
  • 3 lgt smantana fina cremoasa
  • 380 g smantana pentru frisca
  • 2 lgt zahar

Sirop

  • 1 lgt sirop concentrat de capsune
  • 80 ml apa plata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu capsune:

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.

4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.

5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 6 linguri de zahar si mixam pana la topirea acestuia.

6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.

7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.

Crema

1. Capsunele impreuna cu zaharul le punem intr-o cratita non-aderenta. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min,  dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.

2. Oprim focul si adaugam cele 280 g marshmallow, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece) cel putin 30 min in frigider, apoi o mixam.

3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, apoi o amestecam cu crema de capsune.  

Asamblare

1. Taiem blatul astfel incat sa-i lasam marginle intregi apoi rupem usor bucatele din mijlocul acestuia (scobiti cu o lingura daca vreti firimituri mai fine) avand grija insa sa ii lasam o baza de 3-4 cm. 

2. Insiropam putin baza, punem crema, iar deasupra acesteia firimiturile obtinute la pasul anterior (le apasati un picut ca sa se infinga in crema). Dupa ce am pus firimiturile le insiropam putin. 

3. Introducem prajitura in frigider pentru cel putin o ora.

S-aveti pofta!  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

17.09.2013, 15:42

Delicios musuroiul mai ales ca este pregatit in casa

Cris2711 1

17.09.2013, 19:17

am salvat reteta,super arata

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 09:29

minunat

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita