Nuci fragede

de ionix in Dulciuri, 28 Dec 2010 | 35578 vizualizari

 

reţeta o am de la croitoreasa mea... tot de la ea am luat şi forma de nuci :p vă dau reţeta exactă...
mi-au ieşit 100 de nuci...

 

INGREDIENTE

  • Pentru nuci:
  • 4 linguri cu oţet
  • 200 g untură
  • 3 ouă 
  • 3 linguri cu zahăr
  • o linguriţă cu amoniac 
  • 4 linguri cu ulei
  • făină cât cuprinde
  • zahăr vanilat
  • Pentru cremă:
  • 250 ml lapte
  • un pahar cu zahăr
  • un pahar cu făină
  • 5 linguri cu cacao
  • 150 g unt sau margarină (după preferinţe)
  • esenţă de rom
  • esenţă de migdale
  • circa 200 g nucă macinată
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci fragede:

Preparare aluat:

Ouăle se bat spumă cu  zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură, şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi restul ingredientelor, amoniacul se stinge cu o lingură cu oţet înainte de a fi pus în compoziţie. Se toarnă făină, puţin câte puţin. Se pune suficient de multă până când aluatul nu se mai lipeşte de mână şi este uşor de modelat. În acel moment nu mai puneţi făină.

Se fac biluţe din aluat, se pun în forma încinsă şi se coc pe focul de la aragaz. Jumătăţile de nuci se dau la răcit. Eu le-am ţinut două zile şi apoi le-am umplut.

Preparare cremă:

Se pune la fiert laptele împreună cu zahărul şi cacaoa. Când dă în clocot, se toarnă în ploaie făina amestecând întruna. Nu trebuie să faci cocoloaşe. Ss fierbe până devine ca o smântână iar apoi se toarna untul şi se lasă până se topeşte. Se ia de pe foc şi se dă la răcit. Când crema este rece vom adăuga rom, esenţă de migdale şi nucă măcinată. Cu această cremă vom umple nucile, se unesc două jumătăţi pentru a face o nucă.

Nucile se dau prin zahăr pudră. Se acoperă vasul în care sunt ţinute nucile şi se dau la un loc răcoros dar să nu fie umed.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Crema este bine să fie uşor mai moale pentru că vom pune nucile care mai absorb.

2

E bine să le serveşti după cel puţin o zi de la umplere, atunci vor fi mai fragede şi moi.

3

sunt extrem de migăloase 

4

NU puneţi mai multă făină după ce veţi simţi că aluatul este nelipicios... riscaţi să se sfărâme nucile la copt....

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

alexandra2012 1

11.02.2012, 11:09

forma care o am eu e de cand era mama mea domnisoara..cred ca se gasesc

alexandra2012 1

12.02.2012, 09:27

multumesc pentru sfat mi-au iesit

ionix 1

13.02.2012, 20:50

Gaby, mersic! Ai fost pe fază!
Alexandra, mă bucur că ți-au ieșit într-un final.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post