Nudli

de maerean_alina_maria in Dulciuri, 27 Noi 2013 | 4672 vizualizari

 

ma tot gandeam azi ce sa fac dulce si de post si miam adus aminte de aceasta reteta pe care o tot facea mama. la noi le mai zice vutale. e o reteta simpla si dispare foarte repede de pe farfurie!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potriviti
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 100 ml apa
  • sare dupa gust
  • putina esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • 150 g zahar
  • 200 g pesmet
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nudli:

Se fierb cartofii in coaja. Se racesc si se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mica. Peste cartofii rasi se adauga bicarbonatul, apa, esenta de vanilie si sare dupa gust si se amesteca. Se adauga faina treptat pana se formeaza un aluat consistent.

Se pune intr-un vas apa cu putina sare la fiert.

Intre timp formezi nudliile astfel: se ruleza aluatul intr-un rulou cu diametrul de 3-4 cm. Se taie bucatele de 1-2 cm si se ruleaza fiecare bucatica in palme (pana se fac mai lunguiete vedeti in imagine). Se adauga nudliile in apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana se ridica desupra. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga

Intr-o oala se caleste zaharul cu pesmetul pana devine maroniu! Se trec nudliile in amestecul din pesmet cu zahar dar atendie incet sa nu se rupa!!!

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec red velvet (de post)