Paine fara framantare

de raluca95 in Piine, 9 Feb 2016 | 4960 vizualizari

 

Recunosc ca reteta am vazut-o la un brutar din new york si mi-a placut foarte mult, asa ca am zis sa o incerc, si chiar a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina 000
  • o lingurita de drojdie dizolvata in doua/trei linguri de lapte caldut sau daca aveti proaspata si mai bine, puneti cam 15/20 g
  • o cana de apa (eu am folosit minerala, dar in reteta originala folosea apa simpla)
  • o lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Este foarte rapida. Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu sarea, adaugam drojdia dizolvata si apa si amestecam cu o lingura pana se ¨aduna¨ aluatul. Aluatul va fi moale si lipicios, da e bine asa. Il acoperim si il bagam la frigider unde il lasam pentru cel putin 12 ore. Eu l-am framantat pe la 3 dupamasa si a doua zi la 8 dimineata am scos aluatul.

A doua zi, scoatem aluatul din frigider si il turnam pe blatul de lucru pudrat cu multa faina pentru a evita ca acesta sa se lipeasca. Infainam bine suprafata si mainile si il aplatizam formand un dreptunghi pe care il impaturim astfel: partea stanga o ducem catre centru, iar partea dreapta o punem peste, dupa care intoarcem sulul si il mai impaturim o data. Pe un prosop curat de bucatarie punem multa faina punem painea cu ¨deschizatura¨ in jos, punem iar faina peste si acoperim (eu am folosit servetele groase de bucatarie pentru orice eventualitate ) si il lasam asa cam o ora. Incingem cuptorul la temperatura maxima (de obicei 250) cu o oala cu capac in interior.

Cu miscari rapide, ridicam painea si o punem in oala incinsa cu ¨deschizatura" in sus si punem capacul. O lasam asa cam 30 de minute, dupa care o mai lasam 15 minute fara capac pentru ca sa se rumeneasca painea. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Panacris 1

16.02.2016, 12:30

raluca95 1

16.02.2016, 15:48

mihaelar63 1

18.05.2017, 16:17

De mult timp imi propun si eu sa o ,,execut ''

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare