Rulada cu crema de lamaie

de Miha in Prajituri, 24 Iun 2010 | 5003 vizualizari

 

La multi ani Natalia draga! Tot ce-ti doresti sa ti se indeplineasca.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.

Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.

Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.

Crema:

Sucul de lamaie amestecat cu zahar se pune la fiert.

Oul se bate usor. Se toarna incet sucul fierbinte, amestecand. Se pune din nou pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa. Se da vasul deoparte, se adauga untul si se omogenizeaza. Se da la rece pana se raceste complet. Se adauga 3-4 linguri de frisca ( puneti frisca pana obtineti consistenta dorita) si se omogenizeaza. Restul de frisca se foloseste la ornat.

Peste blatul derulat se pune crema si se ruleaza din nou cu atentie. Se inveleste rulada in folie de aluminiu si se da la rece pentru cateva ore.

Eu am taiat-o mult mai repede ( cred ca m-am molipsit de nerabdare de la Gaby :))) ) si crema nu era foarte bine intarita. Dimineata arata mult mai bine bucata ce-a mai ramas, dar era prea ciufulita de Amira ( si-a bagat degetele in moatele de frisca :)) ) si n-am mai avut ce poza. :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ramonaky 1

24.06.2010, 17:48

La Multi Ani Natalia putina rulada pot sa pap si eu?5 furcu

ana 1

24.06.2010, 18:43

L Multi Ani ! Natalia,racoroasa rulada

Laly 1

27.06.2010, 01:03

Buna,buna,buna rau.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada tigru