Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Este un tort delicios si foarte usor de preparat.Eu il prepar intotdeauna de revelion.
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru sirop:
Pentru galazura de ciocolata(la rece):
Pentru blat:Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema.Se adauga faina si cacaua,se amesteca si se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace,este gata cand trece testul cu scobitoarea.Se scoate din forma numai dupa ce s-a racit.Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut la foc din zahar si apa.
Pentru crema:Ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile.Se adauga frisca si se amesteca foarte bine.Din crema se opresc 5 linguri pentru decor iar restul cremei se intinde pe o jumatate a blatului insiropat,se aseaza bananele taiate pe lung,se acopera cu a doua jumatate a blatului.
Pentru glazura:Se amesteca zaharul pudra cu cacaua,laptele rece si cu margarina fiarta si se pune peste tort.
Decor:Cu ajutorul seringii speciale pentru creme se orneaza tortul cu restul cremei pastrate,se pun ciresele si se da la rece pentru cateva ore. Atentie:dupa fiecare taietura se spala cutitul cu apa rece.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult