adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI171
Retete

Churros

In Dulciuri la 13 Mai 2013

Apa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva  bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot. Se ia de pe foc, se toarna toata faina odata si se amesteca energic, sa nu faca cocoloase, o sa rezulte o...

Paste cu varza calita si kaiser

In Penne la 12 Mai 2013

Mai intai calim varza: o taiem fideluta, o frecam cu sare si piper bine, incingem untura si calim putin ceapa taiata marunt. Adaugam varza si foile de dafin si calim varza sub capac, adaugand din cand in cand cate o cescuta de apa. Lasam cam 20 min , la foc moale, apoi adaugam si kaizerul...

SIROP DIN FLORI DE SALCAM

In Bauturi la 12 Mai 2013

Floarea am  frecat-o bine cu sarea de lamaie, apa am pus-o la foc si cand a dat in clocot am oparit floarea. Am pus apoi pe foc si am lasat la fiert cam jumatate de ora, am strecurat apoi siropul, a ramas cam 1 litru. Am pus zaharul in el si am lasat iar pe foc pana s-a ingrosat. la...

Serbet din flori de salcam

In Dulceata / Gem la 11 Mai 2013

Se curata floarea de cotoare si se baga in apa cu o sita. Se clateste bine si se scurge. apa se da in clocot si se opareste cu ea floarea, apoi se pune in cratita cu totul si se fierbe la foc iute pana scade cam un sfert din apa. Se strecoara floarea, se lasa zeama sa se stampere putin si...

Salata de fasole cu kaizer

In Salate la 11 Mai 2013

Eu am folosit fasole din conserva, asa ca doar am scurs-o bine de zeama, am taiat kaizerul fasii si l-am prajit putin in ulei, apoi am turnat  totul peste fasole. Am taiat ceapa marunt si mararul, am adaugat la salata si am pus condimentele. Am amestecat usor si....pofta buna!

Salata de oua cu verdeata

In Salate la 10 Mai 2013

Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga branza sfaramata, ceapa taiata marunt si mararul, piper dupa gust si maioneza facuta din ingredientele de mai sus. Se amesteca usor, apoi se pune pe farfurii si se serveste ciu felii de castravete si ridichi si...

Limonada cu menta

In Bauturi la 10 Mai 2013

Lamaile le spalam bine, le taiem jumatati si le stoarcem sucul. Punem sucul intr-o carafa si turnam apa peste, punem si jumatatile stoarse. Frunzele de menta le pisam bine cu o lg de zahar, pana iese tot sucul din ele, apoi pe turnam cu totul in apa. Punem restul de zahar, amestecam bine si lasam...

Gogosi din flori de salcam

In Dulciuri la 10 Mai 2013

Preparam aluatul ca de clatite, dar il lasam ceva mai gros. Punem ulei la incins in tigaie, luam cate o floare sau doua, depinde cat sunt de mari si le trecem prin  aluat cu grija, apoi le prajim. Le scoatem pe un prosop la racit, apoi le pudram cu zahar. Gata!

Oua umplute cu crema de branza si sos de iaurt - Reteta numarul 400

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2013

Ouale se fierb tari, se racesc,se cojesc, apoi se taie jumatati. Se scoate galbenusul. Intr-un bol se pune feta, galbenusurile, smantana, patrunjel si marar verde si putin piper. Sare nu mai necestita ca e destul de sarata feta. Taiem marunt gogosarul si ceapa verde si -le amestecam in...

Supa de urzici

In Supe la 6 Apr 2013

Spalam foarte bine urzicile si le taiem marunt sau le rupem cu mana, cum vrem. Punem o oala la foc cu 3 l apa. Separat intr-o craticioara punem la calit ceapa taiata marunt, lasam pana devine sticloasa, apoi adaugam bulionul si rosiile din conserva maruntite. Lasam la foc mic. Cand apa incepe sa...

Supa crema de rosii cu galuste de gris

In Supe la 29 Mar 2013

Punem supa de carne pe foc (eu am folosit supa de carne, fiindca aveam ramasa, dar in mod normal se pune apa), curatam zarzavatul, punem ceapa taiata marunt, foile de dafin, telina si patrunjelul la fiert, saram dupa gust, lasam 15 minute apoi adaugam si morcovii. Dupa 10 minute punem rosiile,...

Tarta cu caramel de banane si mar

In Prajituri la 29 Mar 2013

Separam oulae si mixam albusurile spuma impreuna cu un praf de sare si 2 capacele de apa, masurate cu coaja de la ou. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste bine, adaugam galbenusurile pe rand si  mixam in continuare, apoi punem uleiul cate o lg si iar mixam. Adaugam si laptele....

Cartofi copti cu sos alb

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2013

Cartofii se curata de coaja si se cresteaza felii mai grosute, pe lungimea cartofului, dar nu pana jos,asa ca la cartofii acordeon. Se presara cu sare, piper, cimbru uscat,praf de curry si condimente, se pune ulei peste ei sau margarina taiata cubulete si se asaza in tigaie cu putin...

Milkshake de banane cu scortisoara

In Bauturi la 26 Mar 2013

Laptele si frisca se pun pe foc pana dau in fierbere, se da deoparte. Banana se mixeaza pana se face piure. In laptele putin racorit dizolvam mierea, adaugam banana si scortisoara si  amestecam bine. Servim imediat.

Salata de ton cu ceapa verde si feta

In Salate la 16 Mar 2013

Se pun intr-un bol tonul, ceapa taiata marunt, feta,sucul de lamaie  condimentele si se amesteca totul usor. Se asaza pe farurioare, se mai arunca si niste frunzulite de salata si..da-i bataie...

Salata de telina si ridiche neagra

In Salate la 14 Mar 2013

Curatam telina si ridichea le dam pe razatoarea mica. Stoarcem excesul de suc, stropim cu sucul de lamaie stors si amestecam bine, sa nu se innegreasca. Adaugam sare, piper si o lg-ita de marar verde tocat, apoi maioneza si smantana. Amestecam usor si gata. Foarte buna!

Sufleu cu ciuperci si carne

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2012

Ciupercile le-am curatat de pielita , le-am presarat cu sare si le-am lasat asa peste noapte. A doua zi se scurg bine ciuepercile de apa sarata pe care o lasa, se sterg usor si se taie felii,  si coditele. Se incinge uleiul si se calesc cepele tocate , pana devin sticloase, se adauga...

Salata de Boeuf

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2012

Cartofii , telina si morcovii se curata si se fierb in apa sarata. , apoi se scot in strecuratoare, se lasa la racit. Se toaca apoi marunt, se taie si castravetii si se pun intr-un castron, se adauga si mazarea. Se face maioneza din ou, mustar si ulei. Se ia o lg  de maioneza...

Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata

In Prajituri la 21 Dec 2012

Untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul praf si esenta de vanilie, se adauga apoi oul si 15 ml esenta de rom, coaja de lamaie si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, apoi faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine aluatul pana devine omogen. Se infoliaza si...

Fursecuri cu scortisoara

In Prajituri la 18 Dec 2012

Margarina se lasa la temperatura camerei, apoi se taie cubulete, se amesteca cu faina, vanilia si zaharul, apoi se adauga oul, praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, scortisoara si sucul de sfecla, pt a-i da o tenta rosiatica. Vroiam sa fie si mai...

Biscuiti cu aroma de portocale

In Dulciuri la 11 Dec 2012

Lasam toate ingredientele la temperatura camerei. Apoi luam un castron marisor, punem faina amestecata cu praful de copt si in mijloc margarina taiata cubulete, uleiul, zaharul, oul si coaja de portocale. Incepem sa amestecam cu mana ingredientele si pe masura ce amestecam adaugam suc...

Vinete prajite

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2012

Vinetele se scot la decongelat la temperatura camerei, se toaca putin apoi. Se caleste ceapa taiata marunt in ulei, la foc iute, apoi se adauga rosiile maruntite, dar nu pasirate, se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa vreo 4-5 minute la foc mic. Se pun si vinetele, se amesteca bine si se...

Placinta cu nuca, mar si rahat

In Dulciuri la 5 Dec 2012

Lasam foile sa se decongeleze la temperatura camerei. Nuca o macinam si o indulcim dupa gust. Merele le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot...nici nu se va simti...si e pacat sa pierdem vitaminele pretioase din coaja...asa...le punem pe foc cu 4 lg de zahar, fara sa le stoarcem si le calim...

Foi de napolitane cu nuca si crema

In Prajituri la 4 Dec 2012

Mai inatai am facut crema: am frecat 4 galbenusuri cu 150 g zahar pudra, laptele l-am pus la foc mic cu 4 lg de zahar. Am lasat pana s-a infierbantat apoi am turnat in fir subtire peste galbenusuri, mixand  incontinuu, am pus apoi la foc mic sa se ingroase crema. Am luat de pe foc, am lasat...

Pastai cu carne de porc

In Porc la 4 Dec 2012

Mai intai am pus la fiert o oala cu apa si cand a dat in clocot, am turnat pastaile congelate, am lasat 4-5 minute si am pus inapoi la foc, am fiert cam 20 minute. Carnea am taiat-o bucatele, am calit-o putin intr-o cratita cu ulei, apoi am adaugat ceapa taiata marunt si gogosarul, am lasat...

Mic dejun de duminica

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2012

Se incinge uleiul in tigaie si se prajesc feliile de paine,. Se dau apoi cu usturoi, se pune branzica, feliile de bacon usor prajite. Se stropeste cu ketchup, se pun feliute de gogosar si  si se presara oregano. Se papa cu multa placere.

Mamaliguta in straturi cu bacon si cabanos

In Mancaruri cu carne la 1 Dec 2012

Punem apa  la fiert , adaugam sare si ulei, faina in ploaie si amestecam energic, adaugam si branzica topita si lasam sa fiarba la foc mic. Separat prajim un pic in 2 lg de ulei cabanosul si baconul. Luam un castron, razuim un pic de branzica, punem 2 lg de mamaliga si una de ulei...

Supa de pui cu taitei de casa

In Supe la 28 Noi 2012

Bucatile de carne se spala bine si se pun la fiert in apa. Cand dau in clocot se spumeaza bine, apoi se adauga putina sare, ceapa si telina radacina. Se lasa la fiert vreo 20 minute, apoi se adauga morcovii rondele si frunzele de telina. Se mai lasa 10 minute la fiert, apoi se adauga taiteii...

Taitei de casa

In Paste la 27 Noi 2012

Spargem ouale intr-un castron, adaugam sare si incorporam faina atat cat este necesr pt a deveni un aluat mai dens. Framantam bine pe plansa de lucru, ii dam forma rotunda, apoi incepem intinderea lui. Proces anevoios si cam dificil, recunosc ca nu-mi iese foarte bine, cum ii iese mamei, dar...

Tort cu crema de zahar ars

In Torturi la 26 Noi 2012

Mai intai caramelizam cele 12 linguri de zahar la foc mic, sa nu devina amarui caramelul. Il intindem si pe peretii vasului, pana sus...eu am folosit o cratita de 25 cm diametru. Dam caramelul la rece si lasam pana se intareste bine si incepe sa crape. Intre timp preparam crema : batem ouale...

Afisate 31 - 60 din 436 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Nici anul ăsta n-ai luat un Oscar? Zi merci că-ţi iei salariul luna asta!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]