Alba ca Zapada (Lamaita)

de Tabita _ in Prajituri, 14 Apr 2013 | 25000 vizualizari

 

Inca de cand eram mica aveam de la o prietena o reteta de prajituri Alba ca Zapada, insa doar acum m-am decis sa o incerc. Pentru foi m-am inspirat de la Miha.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 cani faina
  • 1 varf de sare

Pentru crema:

  • 1 plic crema pentru Alba ca Zapada Dr Oetker
  • 1 litru bautura Joya soia Calciu rece
  • 80 g zahar
  • 40 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie

Decor:

  • cocos
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (Lamaita):

Foi:

Se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.

Se adauga uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Se adauga laptele.

Se adauga si faina in compozitie, cate putin. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga. Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.

Se imparte aluatul in 4 parti, pe care le intindem pe dosul tavii.
Coacem in cuptorul incins la 160-170°C, aproximativ 10-15 minute, pana cand marginile devin usor maronii.

Daca foile sunt putin tari, ele se vor mai inmuia de la crema cat sunt la frigider.

Crema:

Se pune continutul plicului intr-un vas, se adauga zaharul si laptele rece de la frigider si se amesteca imediat cu mixerul timp de 3 minute la viteza mare.

Cu ajutorul mixerului se amesteca untul (la temperatura camerei) timp de 1 minut cu zaharul pudra pana devine spumos.

Se adauga untul batut spuma peste crema si se mixeaza pana la omogenizarea completa. Se adauga la crema coaja si sucul de lamaie.

Cu aceasta crema obtinuta se umplu foile dupa ce s-au racit, se aseaza un fund de lemn sau o greutate peste foi.

Se da la rece pana a doua zi si se portioneaza in forma de romburi.

La final, se presara cocos.

ps:Crema se pune doar intre foi. Eu am mai pus si pe deasupra ca aveam prea multa.

 

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra.

2

Bautura de soia se poate inlocui cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (Lamaita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada fina