Ciuperci umplute picante si piure cu broccoli

de Adinuta in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2009 | 10248 vizualizari

 

Imi plac ciupercile mult, am cam tot timpul in casa. In general le fac cu spaghete, sau le sotez, le pun in pizza sau le umplu cu branza. Am vrut sa le incerc si umplute cu carne si le-am facut picante. Si cum aveam si niste broccoli, l-am pus in piureul cu care am servit ciupercile si a iesit tare bunut. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • cam 200 grame carne pui
  • vreo 11-12 ciuperci champignon proaspete
  • un pic de cascaval (pe care l-am uitat la pozat)
  • busuioc verde
  • un pic de ulei
  • chili, sare , piper (am folosit “chili con carne”)
  • 4-5 cartofi mai mari
  • 2-3 bucatele de broccoli
  • un pic de lapte
  • unt
  • smantana
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute picante si piure cu broccoli:

Pasul 1: Carnea am taiat-o marunt si am amestecat-o bine cu ulei, chili, sare, piper si busuioc verde taiat marunt. Ciupercile le-am spalat si le-am scos coditele (o parte din codite se pot taia marunt si adauga la compozitie, iar restul se pot pune printre ciuperci in tava). Am umplut generos fiecare ciupercuta cu amestecul picant de carne si le-am asezat intr-o tava. Eu le-am cam inghesuit, dar au scazut destul de mult la copt.

 Pasul 2: Cartofii i-am taiat si i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand cartofii erau aproape fierti, am adaugat si broccoli si i-am mai lasat cam 10 minute. Apoi am scos buchetelele de broccoli si le-am lasat la racit, iar apa de la cartofi am aruncat-o. Peste cartofii ramasi in oala am pus un pic de unt, lapte, smantana si i-am pisat, insa nu foarte fin. In aceasta compozitie am adaugat broccoli taiat marunt si am amestecat iat.

 Pasul 3: Pe o farfurie am asezat pe margine piure, iar in mijoloc am pus ciupercute. Am decorat cu patrunjel verde. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute picante si piure cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Adinuta 1

16.11.2009, 17:42

multumesc frumos, Opia! sunt simplu de facut si gustoase, sa le incerci cu incredere

epurasha2bb 1

03.05.2010, 14:48

excelent!

elena1988 1

08.02.2011, 10:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui in sos si galuste cu cascaval