Gogosi pufoase

de corina241 in Prajituri, 22 Dec 2013 | 6156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pahar si jumatate lapte
  • un pahar si jumatate faina
  • 4-5 oua
  • 6 lingurite zahar
  • 10 – 20 g unt (un cub)
  • coaja lamaie
  • sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Laptele se pune la fiert cu zaharul si sarea. Cand clocoteste se pune faina si se fierbe, amestecand cu paleta sa nu se prinda, pana cand compozitia se desprinde de pe vas.

Se ia compozitia de gogosi pripite de pe foc, se amesteca bine pana se raceste. Se inglobeaza apoi untul, ouale, coaja de lamaie. Se lasa la frigider o ora.

Se pune intr-o tigaie de teflon cu peretii mai inalti ulei la incins. Se ia cate o lingurita din aluatul de gogosi pripite si se pune in uleiul incins. Gogosile pripite sunt gata cand capata culoarea gogosilor si pleznesc de la sine.

Se scot din ulei, se lasa sa se scurga, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi