Tort cu mouse de ciocolata alba

de silvi0ara in Torturi, 12 Feb 2013 | 6159 vizualizari

 

Din pacate pozele sunt prea mari,asa ca o sa pun doar una,si o sa incerc sa le micorez si pe celelalte,si o sa le incarc mai tarziu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 50g unt
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri lichior de portocale
  • Pentru décor:
  • fructe
  • confiate frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mouse de ciocolata alba:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Se amesteca usor  de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Sirop:

Amestecam apa cu  zaharul si punem la foc si dam cateva clocote, pana se topeste zaharul.Dam deoparte, lasam la racit, apoi insiropam felii de blat.(Eu am adaugat in sirop si putin lichior de portocale).

Mousse ciocolata alba:

Topim ciocolata impreuna cu 200 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste crema de ciocolata si o incorporam usor.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca,apoi putem acoperii tortul.

Asamblare;

Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 3 si se pune intre blaturi.

Se  acopera cu glazura si apoi  ornam cu frisca si fructe confiate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat