Ficatei de pui cu mazare verde
Postat de: mihaelar63 in FicatLegumele se curata si se spala. Morcovul si usturoiul se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Ficateii de pui se curata de pelite si se spala cu apa...Citeste continuarea
Franzele cu lapte acru, cimbru si...
Postat de: mihaelar63 in PiinePregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine . Drojdia proaspata se faramiteaza si...Citeste continuarea
Frigarui de porc la gratar, cu...
Postat de: vasimur in PorcPasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2...Citeste continuarea
Fish fingers sau crochete de peste...
Postat de: Bucataras in SalauTaie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa la tigaie...
Postat de: AdrianUdrea in FicatIncepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu...Citeste continuarea
Friptura hei-rup
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCuratam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat...Citeste continuarea
Frigarui imprastiate
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece....Citeste continuarea
Friganele – paine in ou, prajita
Postat de: vasimur in Mancare copiiPregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți...Citeste continuarea
Fructe de mare cu paste si smantana
Postat de: oanapl in Fructe de mareUsturoiul curățat îl feliezi și îl călești 1 minut în uleiul încins. Adaugi fructele de mare, ciupercile, vinul alb, sare, piper și lași să fiarbă câteva...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga
Postat de: cristina1985 in FicatFicateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg. Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ardei copti la...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingFicateii ii spalati bine, indepartati toate pielitele si ii puneti intr-o sita la scurs. Ardeii galbeni si kapia ii coaceti, pe toate partile. Ii puneti intr-o cratita si ii acoperiti cat...Citeste continuarea
Friptura de miel, la cuptor.
Postat de: vasimur in OaiePregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea...Citeste continuarea
Fleica de porc la gratar cu mazare...
Postat de: ancutsa in PorcSe feliază fleica de porc, se sărează și se rumenește bine pe grătarul electric. Pentru garnitură, se fierb pe foc mic, într-o crăticioară, mazărea și bulgurul,...Citeste continuarea
Friptura de porc cu orez
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se feliaza in felii mai grosute. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore. Usturoiul verde se...Citeste continuarea
Fasole verde cu ou
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeSe pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte. Ceapa curatata o tocam...Citeste continuarea
Friptura de porc cu chimen si rosii...
Postat de: eumimi in PorcCuratam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc. Punem carnea intr-un vas, adaugam...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu sos de iaurt si...
Postat de: ladydi in PuiPregatim o marinada astfel: Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie,usturoiul si leurda tocate, sarea, oregano si boiaua. Amestecam bine si adaugam carnea de pui taiata in...Citeste continuarea
Fasole batuta, servita cu mamaliga
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postIn primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...Citeste continuarea
Friptura de iepure marinat in iaurt
Postat de: mihaelar63 in IepureIepurelel se spala bine si se portioneaza. Intai se taie pulpitele, urmarind incheietura si apoi spinarea cu muschiuletii de pe ea se taie in bucati potrivite cam de cate 3 degete...Citeste continuarea
Fasole batuta la Multicooker-ul...
Postat de: Oana in MulticookingSpala bine fasolea inmuiata peste noapte si pune-o in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Adauga 2 litri de apa si inchide capacul. Inchide supapa...Citeste continuarea
Fructe de mare in sos de vin si...
Postat de: panacris in Fructe de mareF ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit....Citeste continuarea
Friptura de berbecut cu varza acra...
Postat de: mihaelar63 in OaiePulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana. Daca varza are nervuri foarte groase se...Citeste continuarea
Foietaj cu ciuperci si masline...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postCum se prepara Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii...Citeste continuarea
Friptura de porc cu garnitura de orez
Postat de: antici_gabytza in PorcSpalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare, piper, rozmarin si condimentele pentru friptura. Ungem o tava cu ulei si asezam carnea condimentata. Intr-o tigaie adaugam ceapa...Citeste continuarea
Fasole batuta cu sos tahini si...
Postat de: AdrianaIordan in Mancaruri de postToate ingredientele( in afara de ceapa si sumac) se pun in blender sau robot de bucatarie si se mixeaza pana ce obtineti o pasta cremoasa si consistenta. O sa observati ce aroma intensa...Citeste continuarea
Fusilli cu ciuperci, mazare si rosii
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postMai intai m-am ocupat de legume. Am curatat, spalat si tocat ceapa. Intr-o cratita am pus putin ulei la incins. Am adaugat ciupercile. Am lasat sa se patrunda putin. Am amestecat din cand...Citeste continuarea
Friptura cu ciolan afumat, jambon...
Postat de: mihaelar63 in PorcCiolanul si bucata de jambon se pun la fiert in zeama de varza acra care a fost diluata cu apa. Nu mai este nevoie de sare. Jambonul, ciolanul si moarea contin suficienta sare ....Citeste continuarea
Foccacia-floare
Postat de: ancutsa in PiineSe fierbe cartoful dulce, în coajă, apoi se lasă la răcit. Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă puţină făină, se amestecă până se...Citeste continuarea
Felii de cartofi dulci cu crema de...
Postat de: ladydi in Mancaruri de legumeCuratam cartofii si ii taiem felii subtiri, de cca 1 cm. Amestecam intr-un castron uleiul, oregano si sare, dam cartofii prin acest amestec si ii aseazam intr-o tava cu hartie de copt. Ii coacem...Citeste continuarea
Friptura de porc - dupa model...
Postat de: mihaelar63 in PorcSe curata usturoiul si se piseaza . Se spala verdeturile si se taie marunt . Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile , sare ,piper , boia si usturoi pasta...Citeste continuarea
Fasole pastai cu pui si rosii
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneCarnea de pui o curățăm de pielițe si o portionam. O punem la prajit in uleiul încins, pana se rumeneste usor. Ceapa o curățăm si o tocam potrivit, apoi o punem peste ceapa....Citeste continuarea
File de crap in aluat de bere, cu...
Postat de: ancutsa in Crap / CarasSe prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să...Citeste continuarea
Fritata cu pipote si inimi de pui
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneCalim ceapa in ulei, adaugam pipotele si inimile fierte si kaiserul taiat fasii subtiri. Lasam sa se caleasca bine si punem o cescuta de apa ca sa se inabuse. Cand sunt gata le punem intr-un vas...Citeste continuarea
Ficat de porc in sos de vin, cu...
Postat de: RODIMUR in FicatFicatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute. După acest interval de timp, feliile de...Citeste continuarea
Focaccia cu carnat si rozmarin
Postat de: mihaelar63 in PiineSe ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili . Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit. Se ia o mana buna...Citeste continuarea
Fusilli cu pui si pesto
Postat de: mihaelar63 in FusilliCarnea de pui se desprinde de pe os si se taie fasii. Puneti carnea sa rumeneasca intr-o tigaie teflonata .Sarati si piparati usor . cand puiul a inceput sa capete culoare am...Citeste continuarea
Farfalle cu creveti
Postat de: mirela0911 in Fructe de marePentru inceput se lasa crevetii sa se dezghete la temperatura camerei, apoi se spala usor si se usuca cu prosoape de hartie. Se pun pastele la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba al...Citeste continuarea
Fasole boabe cu ciolan si legume
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneFasolea o alegem, o spălăm in 3 ape si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere de vreo palma. Cand incepe sa fiarbă, aruncam apa si punem alta rece si lăsăm din nou la fiert. Mai repetăm...Citeste continuarea
Fasole cu legume si leustean
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeClatim fasolea sub un jet de apa. Curatam legumele si le spalam bine. Taiem morcovii in rondele, ardeii in fasii, pastarnacul il dam pe razatoare si ceapa in fasii potrivite. Intr-o...Citeste continuarea
Focaccia cu busuioc, ierburi...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe foloseste pentru copt o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se...Citeste continuarea
Friptura de pui cu cartofi si sos...
Postat de: mirela0911 in PuiBucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de...Citeste continuarea
Fasole fandosita cu muraturi pane
Postat de: costi7hector in Mancaruri de legumeSe pune fasolea la umflat in apa rece si se lasa peste noapte.Dimineata se pune la fiert si se schimba 3 ape (sa nu ne doara burta). Scaricica se portioneaza si se da la cuptorul preincins la 180...Citeste continuarea
Ficatei cu cartofi la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneFicateii ii spalam bine si ii scurgem bine, ii punem intr-o oala cu apa sa fiarba cca 5 min din momentul cand da in clocot. Intre timp curatam cartofi si ii taiem in 6; ceapa o taiem...Citeste continuarea
Focaccia cu rosii, usturoi si oregano
Postat de: aliliana in PiineAluatul: Se incalzeste 250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se...Citeste continuarea
Fondant pentru eclere, amandine
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIn primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si...Citeste continuarea
Ficatei de pui la gratar cu piure
Postat de: violeta30 in FicatSpalam ficatul si il curatam. Incingem grilul si stropim cu ulei (foarte putin) pe care il vom intinde cu pensula, apoi vom presara sare grunjoasa (eu am pus sare roz). Asezam ficateii si...Citeste continuarea
Friptura in untura
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa. Acoperim cu...Citeste continuarea
Friptura de porc cu salvie si pireu...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase . Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia . Se presara pe deasupra...Citeste continuarea
Friptura de pui la cuptor
Postat de: eumimi in PuiAmestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt. Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem...Citeste continuarea
Farfalle la cuptor cu vinete si sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in FarfalleSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa. Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin....Citeste continuarea